تفاوت مانگا ، مانهوا ، منهوا ، وبتون ، کمیک و انیمه در چیست؟

25487

تفاوت مانگا ، مانهوا ، منهوا ، وبتون ، کمیک و انیمه در چیست؟

در دنیای پر جنب و جوش داستان سرایی مانگا ، منهوا و مانهوا سه شکل محبوب از کتاب های مصور هستند که خوانندگان بسیاری را در سراسر جهان مجذوب خود کرده اند. هریک از این رسانه ها جنبه های منحصربفرد داستان سرایی بصری را به نمایش می گذارند ، در حالی که تاثیرات فرهنگی و سبک های هنری متمایز را نیز ارائه می کنند. اکنون بیشترین سوالی که برای مخاطبان این آثار پیش میاد در مورد تعریف و تفاوت آن ها با انیمه و وبتون چیست می باشد که در ادامه این مقاله به طور مفصل تفاوت های آن ها را بررسی کرده و تجربیات غنی ای که به خوانندگان مشتاق ارائه می دهند را روشن می کنیم.

کمیک چیست؟

nmo

کمیک به داستان هایی گفته می شود که برای بیان آن از ابزارهای متنی مانند بادکنک های گفتاری و جلوه های تصویری استفاده می شود که معمولاً به شکل دنباله‌ای از پانل‌های متنی و تصاویر است. از اواخر قرن بیستم چاپ و نشر رمان‌های گرافیکی و آلبوم‌های کمیک به طور چشمگیری افزایش یافت در حالی که وب کمیک‌های آنلاین در قرن بیست و یکم گسترش یافته‌اند.

کمیک ها معمولا با کمیک های نوجوانانه ابرقهرمانی شناخته می شوند که در گذشته بسیار محبوب بوده اند. حتما تا به حال یکی از داستان های مصور مرد عنکبوتی و انتقام جویان و بتمن را خوانده اید یا کتاب ها و مجلات مصور آن را در دست نوجوانان و دانش آموزان دیده اید. این کتاب ها معمولا داستان های سریالی از ابرقهرمان ها و شرور های مشهور هستند و با عنوان کمیک های ابرقهرمانی شناخته می شوند.

قدمت کتاب های کمیک در ایالات متحده به سال 1842 بر می گردد که اولین کتاب کمیک تولید و منتشر شد. در سال 1937 و با معرفی ابر قهرمان افسانه ای سوپرمن عصر جدیدی برای کتاب های کمیک آغاز شد و این کتاب ها را به یک صنعت بزرگ تبدیل کرد.

پس از مجموعه های کمیک دی سی در سال 1960 مارول توانست با ابرقهرمانان ملموس تری مانند چهار شگفت انگیز و مرد عنکبوتی بار دیگر کتاب های کمیک را به محبوبیت بالایی برساند. کمیک بوک ها در ژانر های مختلقی نوشته می شوند ولی در این بین داستان های ابرقهرمانی و داستان های طنز بیشترین محبوبیت را دارند.

تاریخچه‌های کمیک و انیمه ژاپنی (مانگا) به  اوایل قرن دوازدهم برمی گردد و  به سرعت در دوران پس از جنگ جهانی دوم (1945-1945) با محبوبیت کاریکاتوریست هایی مانند اوسامو تزوکا گسترش یافت.

در ادامه این مقاله با انواع کمیک که بر اساس کشور مبدأ نامگذاری شده اند آشنا شده و نگاه دقیق تری به آن ها خواهیم داشت. کمیک ژاپنی به نام مانگا (Manga) ، کمیک کره ای به نام منهوا یا منووا (Manhwa) ، کمیک چینی به اسم مانهوا (Manhua) و کمیک های آمریکایی با عنوان مجلات کمیک مارول (Marvel) و دی سی (DC)

 

مطالعه کمیک بوک؛ سرگرمی محبوب نوجوانان

امروزه که نوجوانان و جوانان علاقه ای به مطالعه کتاب ندارند ، کمیک بوک ها به خوبی توانسته اند تجربه مطالعه ای لذت بخش را فراهم کنند. تحقیقات نشان داده مطالعه کمیک بوک ها می تواند به نوجوانان کمک کند تا از استرس و یکنواختی زندگی فاصله بگیرند و به دنیای شگفت انگیز و بدون محدودیت این داستان ها سفر کنند.

برای بسیاری از خوانندگان کمیک های دی سی ، کمیک های مارول  و رمان های گرافیکی دیگر سال ها خاطره و لحظات شاد و هیجان انگیز ایجاد کرده است. حتی اگر تا به حال کتاب های کمیک بوک را بررسی نکرده اید، نگران نباشید هیچ وقت برای آشنایی با این دنیای رنگارنگ دیر نیست و شما می توانید هر زمان که بخواهید با مطالعه بهترین آثار کمیک دنیا به طرفداران این هنر بپیوندید.

 

مانگا (Manga) چیست؟

what is manga 1

مانگا شکلی از هنر ژاپنی است که مثل یک طوفان جهان را در برگرفته است. سبک بصری منحصر به فرد مانگا و توانایی داستان‌گویی به شیوه‌ای هنرمندانه ، آن را به یکی از محبوب‌ترین شکل‌های داستان‌گویی امروزی تبدیل کرده است.

مانگاها در واقع کمیک های ژاپنی هستند که مورخان ادعا می‌کنند به‌عنوان یک هنر به قرن دوازدهم بازمی‌گردد و قالب مدرن آن‌ ها پس از جنگ جهانی دوم توسعه یافته است. در این دوران، ژاپن پس از جنگ دچار رونق شد و صنعت رو به رشد مانگا بخشی از آن بود. تأثیرگذارترین خالقی که از این دوره بیرون آمد، کسی نبود جز پدرخوانده خود مانگا ، اوسامو تزوکا. رویکرد تزوکا که بسیار پرکار بود، به شکل‌دهی به سکانس‌های اکشن زیبایی‌شناختی و پویایی مرتبط با مانگای امروزی ادامه داد.

 

پرمخاطب ترین مانگاها از نگاه گوگل در ایران:

 

انیمه (Anime) چیست؟

123456

انیمه سبک خاصی از انیمیشن با کنتراست بالا، رنگ های روشن و عناصر موضوعی علمی تخیلی و فانتزی کشور ژاپن است. برخلاف انیمیشن‌های آمریکایی، که اغلب برای کودکان با داستان‌های ساده‌تر طراحی شده‌اند، انیمیشن‌ها اغلب مضامین بالغ‌تر و شخصیت‌های پیچیده‌تر را بررسی می‌کنند. امروزه رسانه های مشابهی نیز به سبک انیمه در سراسر دنیا ساخته شده است. برخی از مردم تنها تولیدات ژاپنی را به عنوان انیمه دسته بندی می کنند در حالی که برخی دیگر به هر انیمیشنی که از این سبک بصری استفاده می کند، صرف نظر از اینکه در کجا تولید شده اند، به عنوان انیمه یاد می کنند. کلمه انیمه پیشینه جالبی دارد.

animēshiyon ژاپنی یک واژه قرضی از انیمیشن انگلیسی است که در نهایت به عنوان انیمیشن به انگلیسی بازگشت. در اصل، ژاپنی ها یک کلمه را از انگلیسی قرض گرفتند و سپس انگلیسی آن را پس گرفت.

فرق انیمه و مانگا در چیست؟

qwer

این یک تصور اشتباه رایج است که مانگا و انیمه اصطلاحات قابل تعویض هستند به طوری که مانگا به عنوان کمیک ژاپنی تعریف می شود و انیمه نسخه متحرک آن کمیک ها است. ژاپن به خاطر فرهنگ غنی «مانگا و انیمه» معروف است. محبوبیت مانگا و انیمه مرزها را درنوردیده و در هر قاره جهان طرفدارانی دارد. این دو شکل از رسانه ها در حالی که شباهت هایی در سبک بصری و داستان سرایی دارند ، تجربیات منحصر به فردی را برای طرفداران در سراسر جهان ارائه می دهند.

یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌های انیمه و مانگا ، رسانه ارائه آن‌ها است. در حالی که مانگا در درجه اول یک رسانه چاپی است ، انیمه در درجه اول یک رسانه تصویری است. این بدان معنی است که انیمه دارای مزیت اضافی حرکت و صدا است که می تواند تجربه متفاوتی را برای بیننده بهبود بخشد. با این حال ، مانگا نقاط قوت خود را دارد ، مانند توانایی انتقال روحیه و احساسات از طریق تصاویر ثابت و آزادی خواننده برای تفسیر داستان با سرعت خود.

روش تولید: تفاوت دیگر انیمه و مانگا در نحوه تولید آنهاست. انیمه معمولا توسط تیمی متشکل از انیماتورها ، کارگردانان و صداپیشه ها تولید می شود در حالی که مانگا معمولا توسط یک هنرمند به نام مانگاکا ساخته می شود. این تفاوت در روش های تولید اغلب منجر به تفاوت های قابل توجهی در سرعت ، سبک و لحن دو رسانه می شود. به عنوان مثال، انیمه اغلب بر روی صحنه های اکشن سریع تمرکز می کند در حالی که مانگا اغلب سرعت کمتری دارد و امکان توسعه شخصیت و درون نگری بیشتر را فراهم می کند.

سبک انتشار: سبک انتشار مانگا و انیمه نیز تفاوت قابل توجهی دارند. مانگا معمولاً در فصل‌های سریالی منتشر می‌شود و مجلدهای جداگانه این فصل‌ها را در یک داستان کامل جمع‌آوری می‌کنند. این به مانگاکا اجازه می دهد تا  شخصیت ها را در مدت زمان طولانی تری توسعه دهد. از سوی دیگر ، انیمه ها در فصل ها یا به صورت فیلم های کامل منتشر می شوند که هر قسمت یا فیلم یک قوس داستانی خاص را پوشش می دهد. این امکان سرعت بیشتر  پتانسیل بیشتری برای تماشای بصری فراهم می کند، زیرا انیمیشن می تواند اکشن و جلوه های ویژه را به گونه ای زنده کند که صنعت چاپ نمی تواند آن را ارائه دهد.
اصالت: بسیاری از طرفداران مانگا را به دلیل تمرکز بر محتوای اصلی هنری‌تر از انیمه می‌دانند. تعداد قابل توجهی از مانگاکا آثار خود را به طور مستقل خلق و منتشر کرده و به بازار پر رونقی برای آثارشان تبدیل می کنند. از طرف دیگر ، بخش بسیاری از انیمه‌ها بر اساس داستان‌های از قبل موجود مانند مانگا یا لایت‌نوول‌های محبوب به دلیل هزینه‌های پایین‌تر و افزایش ثبات مالی اقتباس‌ها ساخته شده‌اند ، زیرا آنها از قبل دارای طرفداران ثابتی هستند.

در نهایت هر دو انیمه و مانگا تجربیات منحصر به فردی را به طرفداران ارائه می دهند و انتخاب آن ، به ترجیحات شخصی در هنگام تصمیم گیری بستگی دارد. چه اکشن سریع انیمه را ترجیح دهید و چه عمق احساسی مانگا ، از هر دو آن ها لذت خواهید برد.

منهوا یا منووا (Manhwa) چیست؟

بنر

منهوا  اصطلاحی است که در کره برای توصیف کمیک های کره جنوبی استفاده می شود. برخلاف مانگای ژاپنی که معمولاً از راست به چپ خوانده می‌شود ، manhwa برای نوشتن با ترتیبی که ما در کشورهای غربی با آن بیشتر آشنا هستیم ، از سمت چپ پیروی می‌کند زیرا متون کره‌ای نیز معمولاً به این شکل نوشته می‌شوند. 

منهوا برای اولین بار در دهه 1920 محبوب شد که در نتیجه طیف متنوعی از ژانرها و جمعیت هدف ایجاد شد. سبک اکثر منهوا کاملاً متمایز و متفاوت از مانگای ژاپنی است، اگرچه مواردی وجود دارد که ممکن است با هم تداخل داشته باشند.

نوع تلفظ کمیک کره ای و چینی با عنوان مانهوا مشهور است که با بررسی این دو کلمه در این مقاله به تفاوت این دو عنوان رسیدیم که تلفظ Manhwa در زبان کره ای به منهوا یا منووا نزدیک تر است.

وبتون (Webtoon) چیست؟

وبتون ها کمیک های آنلاینی هستند که در کره جنوبی ایجاد شده اند. برخلاف مانگای ژاپنی و بیشتر کمیک های چاپی که برای خواندن صفحه به صفحه طراحی شده اند ، وبتون ها به طور خاص برای خواندن در مرورگر یا تلفن هوشمند با اسکرول کردن به پایین طراحی شده اند.

این قالب، وب‌تون‌ها را از وب‌کمیک‌ها متمایز می‌کند که برای قالب آنلاین نیز طراحی شده‌اند که در چندین صفحه به جای یک نوار طولانی باز می‌شوند.

تفاوت منهوا با وبتون

123649

 منهوا و وبتون ها هر دو در کره جنوبی منشا گرفته اند و این دو اغلب با هم همپوشانی دارند. تفاوت اصلی آنها این است که manhwa همیشه کمیک های کره جنوبی است، در حالی که اصطلاح “webtoon” برای شامل آثار غیر کره ای که از همان قالب بندی پیروی می کنند بسط داده شده است. اگر یک کمیک کره جنوبی برای وب طراحی شده است و از قالبی پیروی می کند که خوانندگان را ملزم می کند که به پایین پیمایش کنند، پس یک وبتون است، اما همه وبتون ها manwha نیستند. به عنوان مثال، وب‌سایت‌های معروف کتابخوانی مانند Webtoon، آثار غربی مانند Heartstopper Alice Oseman را در کنار وب‌تون‌های کره‌ای خود نشان می‌دهند. 

در حقیقت در سال 1990 که تلفن های هوشمند و رایانه ها در کره جنوبی در دسترس همه قرار داشتند این کمیک های دیجیتال محبوب شدند و به دلیل ماهیت دیجیتالی خود به خوبی توانستند با ویژگی های مرتبط با اسکرول هماهنگ شوند.

این کمیک های کره ای به دلیل اینکه به صورت عمودی طرح بندی می شوند با انواع دستگاه ها و تلفن های هوشمند سازگار هستند و با رنگ ها و طرح های جذاب در بین خوانندگان محبوبیت یافته اند. شما به سادگی از طریق تلفن همراه خود یا از طریق کامپیوتر می توانید به وب سایت ها و یا برنامه های انتشار دهنده وبتون مراجعه کنید و وبتون مورد علاقه خود را مطالعه کنید.

وبتون های محبوب بسیاری وجود دارد که می توانید برای شروع انتخاب کنید. در حقیقت وبتون ها همانند مانگا و کمیک ها ژانر های مختلفی را در بر می گیرند و شما با هر سن و سلیقه ای می تواند وبتون مناسب خود را پیدا کنید.

در ادامه لیستی از وبتون های پرطرفدار دنیا که توانسته اند امتیاز بالایی از خوانندگان دریافت کنند را برای شما قرار داده ایم که می توانید برای آشنا شدن با وبتون ها با این داستان ها شروع کنید.

10 وبتون برتر دنیا

  • True Beauty
  • Solo Leveling
  • UnOrdinary
  • Tower of God
  • Age Matters
  • Omniscient Reader
  • Let’s Play
  • I Love You
  • The Remarried Empress

مانهوا (Manhua) چیست؟

1024357b

مانهوا کمیک هایی به زبان چینی هستند که منحصراً در چین ، تایوان یا هنگ کنگ ساخته می شوند. 

اولین مانهوا منتشر شده در سال 1904 بود که تفسیری در مورد جنگ و سیاست آن زمان ارائه می کرد. در طی دو دهه بعد این هنر جدید شروع به ریشه‌گذاری کرد و در سال 1928  اولین مجله اختصاصی manhua به نام Shanghai Sketch متولد شد. این مجله جرقه صحنه کوچک و در عین حال پر رونق مانهوا را در سرزمین اصلی چین و هنگ کنگ برانگیخت و در اواسط دهه 1950 دومین نشریه محبوب به نام Cartoons World وارد بازار شد. این امر نسل جدیدی از طرفداران مانهوا را معرفی کرد و آن را به عنوان بخش مهمی از فرهنگ ملی چین تثبیت کرد.

مقایسه مانگا ، منهوا و مانهوا

مانگا، منهوا و مانهوا اغلب با هم گروه بندی می شوند اما هر کدام از این فرم های کمیک ، ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. در حالی که این کمیک ها شباهت های زیادی دارند اما در سبک های هنری ، داستان سرایی و خوانندگان نیز تفاوت هایی دارند.

 مانگا به طور سنتی سیاه و سفید منتشر می شود در حالی که منهوا نیز سیاه و سفید است اما به صورت افقی منتشر می شود مانند کمیک های آمریکایی و اروپایی. از سوی دیگر، مانهوا به صورت رنگی منتشر می شود. مانگا و مانهوا در طرح‌بندی راست به چپ و از بالا به پایین خوانده می‌شوند ، در حالی که منهوا از بالا به پایین و از چپ به راست خوانده می‌شود.

فرقی نمی‌کند طرفدار مانگا ، منهوا یا مانهوا باشید ، تکامل این کمیک‌ها و تکنیک‌های متفاوتی که برای بیان داستان‌هایشان استفاده می‌شود ، آنها را به بخشی جذاب از فرهنگ عامه آسیای شرقی تبدیل کرده است.

مجلات کمیک مارول و دی سی (Marvel and DC) چیست؟

2466646646njnjnjk

کمیک های ابر قهرمانی آمریکایی آخرین بخش این مقاله هستند که با برند ناشران آن ها به نام های مارول  و دی سی شهرت پیدا کرده اند و بسیاری از آنها در سال های اخیر با فیلم ها ، تلویزیون و بازی ها اقتباس شده اند.

مارول چیست؟

مارول کامیکس در سال 1941 با نام تایملی کامیک شروع به کار کرد و شخصیت هایی مانند کاپیتان آمریکا را منتشر کرد که هنوز هم امروزی مشهور هستند. در دهه 60 ناشر نام خود را به مارول کامیکس تغییر داد و خط کمیک‌های ابرقهرمانی خود را از Fantastic Four شروع کرد و به سرعت شخصیت‌هایی مانند انتقام‌جویان ، مرد عنکبوتی ، مردان ایکس و غیره را اضافه کرد. از دهه 60 مارول کامیکس رشد کرده و هزاران شخصیت اصلی را در خود جای داده است و به طور پیوسته به عنوان ناشر اصلی کتاب های کمیک ابرقهرمانی کتاب های مصور شماره یک در ایالات متحده باقی مانده است. 

دی سی چیست؟

دی سی در ابتدا با عنوان National Comics شروع به کار کرد و در سال 1938 با اکشن کامیکس شماره 1 شروع به انتشار کمیک های ابرقهرمانی کرد که اولین حضور سوپرمن بود که به عنوان اولین کمیک ابرقهرمانی آمریکایی منتشر شد. از دهه 30 دی سی ماجراهای شخصیت هایی مانند سوپرمن، بتمن و دی سی به عنوان یکی از دو ناشر اصلی کمیک های ابرقهرمانی در ایالات متحده شناخته می شود و پس از مارول کامیکس در رتبه دوم قرار دارد.

نتیجه گیری

به طور خلاصه ، در حالی که مانگا، منهوا ، مانهوا ، وبتون و انیمه همگی اشکال داستان سرایی بصری هستند هر کدام سبک متمایز ، رویکرد روایی و تأثیرات فرهنگی خاص خود را دارند. این رسانه ها نه تنها میلیون ها نفر را سرگرم کرده اند  بلکه جامعه جهانی نیز بخشی از طرفداران پرشور آن ها را پرورش داده اند. همانطور که دنیای داستان‌گویی بصری به تکامل خود ادامه می‌دهد ، قدرت این اشکال هنری در مجذوب کردن، الهام بخشیدن و انتقال مخاطبان به جهان‌های جدید باورنکردنی به عنوان یک چیز مشخص باقی می‌ماند.

بهترین سایت ها برای خواندن مانگا، منهوا، وبتون و کمیک

مدیر سایت
دیدگاه کاربران
2 دیدگاه
ارسال دیدگاه